21.1.12

Eton mess

* 3 muna
*150 g peensuhkrut (mitte tolmsuhkur)
200 g värskeid maasikaid (20.jaanuaril: asendatud jõhvikatega)
200 ml vahukoort + suhkur

Besee valmistamine

Besee tuleb valmis teha eelmisel päeval. Eraldada munavalged kollastest. Vahustamist alustada rahulikult, poole peal lisa kiirust. Kui vaht on moodustunud hakka 1 supilusika kaupa lisama suhkrut. Tõsta vahustatud mass küpsetuspaberiga ahjuplaadile. Küpseta 150C kraadiga kuni besee esimestest kohtatest läinud helepruuniks. Vähenda kuumust 140 kraadile ja küpseta 15 minutit veel. Siis keera ahi kinni ja lase beseel jääda ahju ööseks või vähemalt kuni ahi on täielikult maha jahtunud.


Purusta besee tükkideks, lisa tükkidele marjad. Kasuta ära ka besee purustamisel tekkinud puru. Sega õrnalt läbi. Purusta mõned marjad ja lisa massile et anda värvi ja maitset. Jaga segu magustoidunõudesse, vala peale suhrkuga vahustatud koor. Vahukoor peab olema suhteliselt vedel, et valguks kastmena tükkide vahele. Vahukoor on soovitav tavaliselt teha vähesema suhrkuga. Serveerida kohe.

No comments:

Post a Comment