4.10.14

Kalaneljapäev



http://lakisf4.blogspot.com/2014/08/14-fish-wallpaper.html
Elas kord üks naine soode ja metsade vahel, kes ühel päeval otsustas ehitada endale paadi. Ta testis seda soojärvel ning endalegi üllatuslikult leidis sealt veenire, mida mööda jõudis jõeni. Ühel hetkel sai jõgi otsa ning ta jõudis Läänemereni kus ta püüdis paar lopsakat kala. Pärast pikka-pikka seilamist jõudis ta Atlandi ookeani ning tema saagiks sai omajagu priskeid krevette. Põhja-Ameerika jõgedes oli lõhedel kudemisaeg ja marja täis kalu võis püüda lausa paljaste kätega. Ilm oli aga nii külm, et ta keeras paadinina lõunapoole tagasi.
Lõuna-Mehhiko rannikult anti talle kaasa korvitäis mahlaseid kirsstomateid. Väike jalutuskäik Puebla maakonda lõppes sellega, et ta tuli sama teed pidi tagasi, aga sel korral raske seljakotiga, mis avokaadosid täis. Merehaigusest paremini taastumiseks läks ta mägede vahele askeetide juurde ning teda kostitati šokolaadiga. Kompassita, GPS-ita rändas ta ringi ja ringi ning lõpuks jõudis oma paadini tagasi. Niiske ja soe õhk ei sobinud talle mitte ja ta ihkas  koju, kuid tormituuled lükkasid ta paati aina Itaalia poole. Lõunarannikult korjas ta peterselli ning purjetas edasi Kreeka vetesse. Ta arvas juba, et oli vahepeatuse ilmaaegu teinud, kuid siis jõudis turule, kus sai kaasa kapreid, musti oliive ning värskelt pressitud oliiviõli.  Vahemere äärest korjas ta peotäiteviisi mahlast rukolat.
Pärast pikka-pikka merereisi jõudis ta India rannikule kus poolpaljad mehed ja naised lehvitasid talle pikkade roheliste asjandustega. Ta otsustas randuda ning lahkesti anti talle mõned kurgid kaasa. Birma rannikule jõudes otsustas ta taas jalgu sirutada ning avastas puude otsast mõned sidrunid. Lõuna-Hiina põldudelt võttis ta kaasa küüslauku ning see lõhn lõi ta mõistuse täiesti selgeks. Ta sai aru, et maakera on ümmargune. Tal polnud mitte mingit tahmist tagasi Mehhikosse jõuda ning keeras paadi kohe tagasi läände. Jeemenis käis kõva kauplemine ning ta vahetas osa oma toiduvarust paki kohvi vastu. Ta oli valmis juba krevette ja kala üle parda viskama, kuid Suessi kanal andis talle lootust kiiresti koju tagasi jõudmiseks. Kodus oli kõik endistviisi – lehmad lüpsid korralikult ning piima ja vahukoore saamine käis lihtsalt.
9. oktoobril proovime, mis maitseid ta kaasa tõi.
Evelyn

No comments:

Post a Comment