6le inimesele
* Suurem muskaatkõrvits
* natuke toiduõli
* 1 sibul
* 2 küünt küüslauku
* 1 porgand
* 2 kartulit
* riivitud muskaatpähklit
* 50 ml rõõska koort
* soola, pipart
* 100g sulatatud juustu
Lõika kõrvits pooleks, puhasta seemnetest. Määri ahjuvorm õliga, aseta kõrvitsa pooled koorega allapoole. Torka tükid mõned korrad terava pulgaga läbi. Küpseta 180C ahjus umbes 40 minutit.
Prae sibul ja küüslauk kuldpruuniks. Umbes 1.5 liitrises vees alusta porgandi keetmisest, siis lisa kartul ja ahjust võetud kõrvits (ilma kooreta) ning sibul ja küüslauk. Lisa keetmisele soola ja pipart. Püreesta saumikseriga ühtlaseks, lisa natukese kaupa juust ja lõpus koor. Serveeri basiilikalehega, valge röstsaiaga. (20.jaanuaril: õlis praetud Ciabatta valge ja tume leib)
No comments:
Post a Comment