600 - 800 g kanafileed
2 spl õli
400ml kookospiima (isiklikult eelistan lahjemat varianti, et vältida liiga imalat maitset)
2 laimi
2 rohelist tšillit
3-4 rohelist sibulat
1-2 sidrunheina
peenestatud ingverit või 1 tl ingveri pulbrit
2-3 küünt küüslauku
1 spl maisijahu / (tärklist)
2 spl kalakastet ("Thai fish sauce")
(Kui kasutada rohelise karri maiseainesegu, mida Eesti poodides võimalik osta, siis läheb vaja vaid kana, kookospiima ja õli)
Kanafilee tükeldada ja pruunistada. Lisada peenestatud tšilli (seemned korralikult eemaldada), ingver, küüslauk ja kalakaste. Sidrunheina tampida, et maitse paremini esile tuleks. Lisada sidrunhein ja pigistada 2 laimi mahl, samuti u 3cm pikkused rohelise sibula tükid (eelistada valgema otsa osa, rohelised osad lisada lõpus) Segada korralikult. Hautada u 5-10 minutit kaane all madalamal kuumusel. Lisada maisijahu, segada ning siis valada peale kookospiim. Vaikselt keeta u 3 minutit. Enne serveerimist võtta sidrunhein välja.
Serveerida riisi, riisi- või munanuudlitega.
No comments:
Post a Comment