Põhi
* 400g riivitud mandlimassi
* 1 apelsini riivitud koor
* 4 muna
* 2 slk kakaod
Kate
* 300g valget šokolaadi
* 6dl vahukoort
* 4 munakollast
Vaarikakaste
* 300g vaarikaid, maasikaid vm tooreid marju
* 0,5 dl suhkrut
Anu kook |
Hoia mandlimassi eelnevalt külmkapis, siis on seda hea riivida. Sega riivitud martsipan kokku riivitud apelsinikoorega ning lisa munakollased ning kakao. Suru mass küpsetuspaberiga kaetud koogivormi põhja. Küpseta 175-kraadi juures 20-25 minutit, lase ära jahtuda. Katteks sulata šokolaad vesivannis. Vahusta koor ning sega jahtunud šokolaadi hulka. Lisa ükshaaval munakollased, vahepeal miksriga vahustades. Vala kate põhjale peale ning lase üle öö sügavkülmas seista. Serveerimise eel valmsita kaste ning võta tort sügavkülmast 30 minutit enne välja. Lõikamiseks kasuta kuuma vette kastetud nuga. Tort sulab suus nagu jäätis!
No comments:
Post a Comment