17.4.14

Valge šokolaadi mousse-tort

Toormoosikastmega šokolaaditort on erilsieks lõpuakordiks people või söögikorrale. Kui arvad, et mandlimassi kasutamine teeb tordi liiga rikkalikuks, siis saab sobiva põhja teha ka (digestiiv)küpsistest.

Põhi
* 400g riivitud mandlimassi
* 1 apelsini riivitud koor
* 4 muna
* 2 slk kakaod

Kate
* 300g valget šokolaadi
* 6dl vahukoort
* 4 munakollast

Vaarikakaste
* 300g vaarikaid, maasikaid vm tooreid marju
* 0,5 dl suhkrut

Anu kook
Hoia mandlimassi eelnevalt külmkapis, siis on seda hea riivida. Sega riivitud martsipan kokku riivitud apelsinikoorega ning lisa munakollased ning kakao. Suru mass küpsetuspaberiga kaetud koogivormi põhja. Küpseta 175-kraadi juures 20-25 minutit, lase ära jahtuda. Katteks sulata šokolaad vesivannis. Vahusta koor ning sega jahtunud šokolaadi hulka. Lisa ükshaaval munakollased, vahepeal miksriga vahustades. Vala kate põhjale peale ning lase üle öö sügavkülmas seista. Serveerimise eel valmsita kaste ning võta tort sügavkülmast 30 minutit enne välja. Lõikamiseks kasuta kuuma vette kastetud nuga. Tort sulab suus nagu jäätis!


No comments:

Post a Comment